Veenoord prolongeert titel RK Dans

Dansgroep Veenoord is dit jaar de winnaar geworden van het Rotterdamse Kampioenschap (RK) Dans van Challenge010. De getalenteerde dansgroep ging vorig jaar ook al met de gouden plak huiswaarts. Montfoort/Zuiderpark College pakte zondag de tweede prijs in het Oude Luxor Theater. De derde plaats ging naar Hugo de Groot. 

Als afsluiting van de gezellige middag sloot de brassband aan en werd er door de jongeren nog flink door gefeest. Vervolgens is de hele groep, met de brassband voorop, vanaf het Oude Luxor naar Schouwburgplein gelopen voor een heuse flashmob. De scholieren trokken hierbij veel bekijks van het winkelend publiek.

Challenge010 Dans is een samenwerking tussen Rotterdam Sportsupport, SKVR en scholen voor voortgezet onderwijs. Jongeren gaan daarbij de uitdaging aan de beste danscrew van de stad te worden. Ze maken in 15 gratis lessen kennis met diverse dansstijlen en werken aan hun creatieve en fysieke vaardigheden. In de lessen, die plaats vinden op hun middelbare school, hebben ze onder begeleiding van een professionele SKVR-danscoach ook gewerkt aan een dynamische showcase. Deze hebben ze afgelopen zaterdag zien in het Luxor.

Meer Rotterdamse Kampioenschappen bekijken? Aanstaande zaterdag 9 juni vindt de RK zaalvoetbal plaats in het Topsportcentrum Rotterdam. Donderdag 14 juni zijn de honkballers aan de beurt bij Neptunus. De basketballers krijgen op zaterdag 16 juni de kans om de titel te bemachtigen.

De winnende danscrew van Challenge010, Veenoord. Foto: SKVR