Challenge010 stopt na dit schooljaar

Challenge010 stopt na dit schooljaar. Dat hebben Rotterdam Sportsupport en Stichting De Verre Bergen gezamenlijk besloten. In 7 jaar tijd heeft het programma, mede dankzij alle partners, meer dan 4.000 middelbare scholieren in beweging gebracht. Dat aantal bleef, in relatie tot de kosten van het project, achter op onze ambities.

Effecten Challenge010
Challenge010 heeft een positief effect gehad, zo blijkt uit extern en eigen onderzoek onder deelnemende leerlingen en hun begeleiders. Leerlingen geven aan veel plezier aan sport te beleven en vinden het tijdens hun deelname leuker om naar school te gaan. Tevens zeggen vele leerlingen te willen blijven sporten, ook ná Challenge010. Begeleiders nemen verbeterde sociale vaardigheden bij de deelnemers waar en dat wordt door de leerlingen bevestigd. Leerlingen communiceren beter en hebben meer respect voor anderen. Ook krijgen leerlingen meer zelfvertrouwen. Het creëren van een veilige, positieve en stimulerende omgeving, de inzet van rolmodellen en het bieden van een competitie zijn succesfactoren gebleken binnen Challenge010.

Structureel blijven sporten
Rotterdam Sportsupport en De Verre Bergen zijn overtuigd van de waarde van sport voor jongeren. Daarom blijft Rotterdam Sportsupport zich inspannen om Rotterdamse jongeren structureel te laten sporten en met sport bij te dragen aan een positieve gedragsverandering. Rotterdam Sportsupport wil graag met de huidige sportpartners in gesprek om te bekijken of leerlingen ook na het stoppen van Challenge010 structureel (bij hen) kunnen blijven sporten. De Verre Bergen steunt, ontwikkelt en onderzoekt initiatieven die sport en bewegen bij jongeren stimuleren.

Dit schooljaar
Ben je leerling van één van de Challenge010-scholen en wil je je dit huidige schooljaar nog inschrijven voor Challenge010? Dat kan! Voor 45 euro kun je tot de zomervakantie deelnemen aan dans, kickboksen, basketbal of zaalvoetbal. Op het programma staan verschillende toernooien en de Rotterdams Kampioenschappen. Bovendien krijg je een powerbank cadeau en maak je met je school kans op mooie prijzen. Kijk hier hoe je je inschrijft of vraag na bij je gymdocent.

Rotterdam Sportsupport en De Verre Bergen zijn dankbaar voor de sportervaring die we, samen met vele partners, konden geven aan meer dan 4.000 jongeren. We sluiten Challenge010 eind juni dan ook graag op feestelijke wijze af met alle betrokkenen.