Challenge010 is een samenwerkingsverband tussen Rotterdam Sportsupport - de coördinerende organisatie - met Rotterdamse scholen in het voortgezet onderwijs en sportpartners.

Het team van  Rotterdam Sportsupport  bestaat uit een projectleider en twee projectcoördinatoren. Per tak van sport wordt er samengewerkt met de verenigingscoördinator van de betrokken (top)sportverenigingen en -aanbieders. De coördinatoren van de projecten en de verenigingen staan in nauw contact met die van de scholen, om het beste resultaat te bereiken tijdens de trainingen en wedstrijden.

 

Het projectteam:

 Wie: Ik ben Jamal El Ghannouti, 34 jaar, geboren en opgegroeid in Rotterdam-Zuid en ik speel in het Nederlands zaalvoetbalteam.

Functie: Projectleider Challenge010.

Drijfveer: Zoveel mogelijk jongeren in Rotterdam een kans te bieden om te gaan sporten, want ik gun ieder mens de positieve voordelen van het sporten. Challenge010 is een laagdrempelige en interessante manier om jongeren kennis te laten maken met sport, om ze vervolgens via deze weg enthousiast genoeg te krijgen om structureel te blijven sporten.

‘‘Ik kom al jaren op veel plaatsen in het land, maar ben nog in geen enkele stad zo een mooi en gaaf project als Challenge010 tegen gekomen. Doe mee aan Challenge010 en mis deze geweldige kans niet, want je krijgt er vroeg of laat gegarandeerd spijt van.’’

Doel: Ik hoop met de organisatie van Challenge010 bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van onze Rotterdamse jongeren. De competenties die zij ontwikkelen via het sporten, zal hun hopelijk een betere plek bieden in onze samenleving, doordat ze zelfverzekerder en meer gestructureerd zijn.

 

 

Wie: Ik ben Stephan Vos, projectmedewerker Veilige verenigingen met sterke jeugdafdelingen.

Functie:  Trainersbegeleiding

Drijfveer:  Sport niet alleen laten bijdragen in de fysieke ontwikkeling, maar ook in de ontwikkeling als mens.

‘‘Als je wilt dat je deelnemers stappen maken in hun ontwikkeling, moet jij de eerste zetten.’’

Doel: De train(st)ers een uniek programma aan te laten bieden waardoor iedereen wilt deelnemen aan dit mooie programma.