Challenge010 is een samenwerkingsverband tussen Rotterdam Sportsupport - de coördinerende organisatie - met Rotterdamse scholen in het voortgezet onderwijs, sportverenigingen- en sportbonden.

Het team van  Rotterdam Sportsupport  bestaat uit een projectleider en twee projectcoördinatoren. Per tak van sport wordt er samengewerkt met de verenigingscoördinator van de betrokken (top)sportverenigingen en -aanbieders. De coördinatoren van de projecten en de verenigingen staan in nauw contact met die van de scholen, om het beste resultaat te bereiken op de toernooien en tijdens de trainingen.

 

Het projectteam:

 Wie: Ik ben Jamal El Ghannouti, 34 jaar, geboren en opgegroeid in Rotterdam-Zuid en ik speel in het Nederlands zaalvoetbalteam.

Functie: Projectleider Challenge010.

Drijfveer: Zoveel mogelijk jongeren in Rotterdam een kans te bieden om te gaan sporten, want ik gun ieder mens de positieve voordelen van het sporten. Challenge010 is een laagdrempelige en interessante manier om jongeren kennis te laten maken met sport, om ze vervolgens via deze weg enthousiast genoeg te krijgen om structureel te blijven sporten.

‘‘Ik kom al jaren op veel plaatsen in het land, maar ben nog in geen enkele stad zo een mooi en gaaf project als Challenge010 tegen gekomen. Doe mee aan Challenge010 en mis deze geweldige kans niet, want je krijgt er vroeg of laat gegarandeerd spijt van.’’

Doel: Ik hoop met de organisatie van Challenge010 bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van onze Rotterdamse jongeren. De competenties die zij ontwikkelen via het sporten, zal hun hopelijk een betere plek bieden in onze samenleving, doordat ze zelfverzekerder en meer gestructureerd zijn.

 

 

 Wie: Robert van der Hart. Een in Schiedam opgegroeide Rotterdammer. Ik ben een familie/vrienden mens. Verslaafd aan thaiboksen/boksen.

Functie: Projectcoördinator van Challenge010. Mijn werkgebied is Rotterdam Noord-Oost-West + Capelle aan den IJssel. Een brede functie met verschillende taken, zoals het door ontwikkelen van het project en contacten onderhouden met de verenigingen en scholen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de communicatie en het bewaken van targets en budgetten.

‘‘Als ik iets heb geleerd in deze jaren is dat je niet alles voor de leerlingen moet verzinnen, maar juist zelf met ideeën laten komen. Ik blijf me verbazen over de creativiteit! Dus kom maar met ideeën hoe we ons bereik kunnen vergroten.
Je bent welkom en tot snel!’’

Drijfveer: Ik heb vanaf de beginjaren mogen bouwen aan Challenge010. We worden steeds groter, maar het individuele bereik blijft hetzelfde. Als ik in contact ben met onze jongeren, ze leer kennen, hun ontwikkeling meemaak of het plezier zie dat zij beleven, weet ik weer waarvoor ik dit doe. Laten we ook vooral het team niet vergeten waarmee ik mag werken. Zonder hun verslavende energie en enthousiasme zou ik mijn werk niet kunnen doen.

Doel: Er zijn nog veel kinderen in Rotterdam die niet sporten. Ondanks de grote omvang, is het mijn droom dat iedere leerling evenveel aandacht blijft krijgen die hij of zij verdient! Wat ik ook wil bereiken is dat Challenge010 een onmisbaar programma gaat worden in de stad, maar ook in Nederland of wie weet zelfs over de grens. Laat de winnaar van ChallengeNL maar strijden tegen de winnaar van ChallengeUSA.